Graavilohitartaletit

1798

1,5 L

2u Duas Uvas White viinipussi

Portugali > IG Lisboa

-%

1798

1,5 L

2u Duas Uvas White viinipussi

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

TARTALETTIPOHJAT

100 g huoneenlämpöistä voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl kylmää vettä

ripaus suolaa

 

TARTALETTITÄYTE

100 g + 100 g graavilohta

200 g (1 paketti) kermaviiliä

2 kananmunaa

½ sitruunan raastettu kuori

ripaus suolaa ja valkopippuria

 

+ tuorejuustoa, avokado, kurkku ja persiljaa koristeluun

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ihanat pienet graavilohitartaletit ovat herkullista sormisyötävää. Mikäli graavaat lohen itse, se kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele tartaletti- tai muffinipelti valmiiksi.

 

2. Mittaa kaikki taikinan ainekset laakeaan sekoituskulhoon ja nypi tasaiseksi massaksi. Älä ylityöstä taikinaa, jotta se ei muutu muromaiseksi. Muotoile taikinasta tiivis taikinapallo ja siirrä kelmuun käärittynä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

3. Jaa taikina 10-14 osaan ja painele tiiviisti tartalettivuokien pohjalle. Taikina ei kohoa uunissa, joten painele se vuoan yläreunaan asti. Tasoita tartalettien reunat veitsellä, jotta paistopinnasta tulee mahdollisimman siisti ja tasainen.

 

4. Saksi 100 g graavilohta täytettä varten hienoksi kuutioksi ja ripottele kuutiot suoraan tartalettipohjiin. Säästä saman verran graavilohta myös tartalettien viimeistelyyn. Sekoita loput täytteen ainesosat huolellisesti keskenään niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada syntynyt munamassa piirakkavuokiin graavilohen päälle.

 

5. Paista tartaletteja uunin ala-tasolla noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin ja täyte on kauttaaltaan hyytynyt. Nosta piiraat uunista ja anna jäähtyä. Kumoa tartaletit vasta jäähtyneinä.

 

6. Täytä jäähtyneet ja vuoistaan kumotut tartaletit tuorejuustolla tai avokadolla. Koristele ne ruusukkeiksi rullatuilla graavilohiruusuilla sekä juustohöylällä höylätyillä ja rullatuilla kurkkuruusuilla. Viimeistele herkulliset graavilohitartaletit tuoreella persiljalla ja nauti sellaisenaan!

 

Valmistusaika: 25 min + 25 min paistoaika
Annosmäärä: 10-14 pientä tartalettia