Espanjalainen munakas

1099

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

1099

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

3 raakaa perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 kananmunaa
50 g voita
suolaa ja mustapippuria
¾ dl vettä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Espanjalaiseen tyyliin tehty munakas on ruokaisa, moneen eri tilanteeseen sopiva ruoka!

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi 2 mm:n viipaleiksi juustohöylällä. Tämän jälkeen hienonna sipulit.
Sulata voi tilavassa paistokasarissa tai pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä lastalla käännellen n. 15 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli kypsennyksen loppupuolella. Paista edelleen, kunnes sipuli on pehmeää, mutta älä anna sen ruskistua. Mausta sipulit suolalla.
Lisää pannulle kevyesti vatkattu muna-vesiseos.
Kypsennä keskilämmöllä, vetäen massaa puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Kallista samalla hiukan pannua, että raakaa munamassaa valuu pohjalle.
Peitä seos kannella. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt. Valmiin munakkaan tulisi olla kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä.
Annos neljälle.