Espanjalainen munakas

1198

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

1198

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

3 raakaa perunaa
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
5 kananmunaa
50 g voita
suolaa ja mustapippuria
5 rkl vettä

(muita höysteitä, kuten chorizo, kinkku, pinaatti, juustot…)

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Espanjalaiseen tyyliin tehty munakas on ruokaisa, moneen eri tilanteeseen sopiva ruoka! Entistäkin herkullisempaa munakkaasta saat, jos lisäät joukkoon muita höysteitä, kuten pinaattia, chorizoa tai kinkkua!

 

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai jollain muulla leikkurilla. Tämän jälkeen hienonna sipulit pieneksi silpuksi.

 

2. Sulata voi tilavassa paistokasarissa tai pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä aina välillä käännellen, kunnes perunat ovat pehmeitä.

 

3. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmeää, mutta älä ruskista niitä. Mausta sipulit suolalla.

 

4. Sekoita kevyesti munat ja vedet kulhossa. Kaada muna-vesiseos pannulle perunoiden päälle ja paista sitä keskilämmöllä. Siirrä massaa pannun reunoilta keskelle päin, jotta munakas kypsyy tasaisesti.

 

5. Peitä pannu kannella ja anna munakasseoksen hyytyä miedolla lämmöllä kunnes se on hyytynyt. Valmis munakas on pehmeä mutta samalla kiinteä.

 

Valmistusaika: 40min
Annosmäärä: 4 annosta