Espanjalainen munakas

1099

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

1099

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

3 raakaa perunaa
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
5 kananmunaa
50 g voita
suolaa ja mustapippuria
5 rkl vettä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Espanjalaiseen tyyliin tehty munakas on ruokaisa, moneen eri tilanteeseen sopiva ruoka!

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai jollain muulla leikkurilla. Tämän jälkeen hienonna sipulit pieneksi silpuksi.

 

2. Sulata voi tilavassa paistokasarissa tai pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä aina välillä käännellen, kunnes perunat ovat pehmeitä.

 

3. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmeää, mutta älä ruskista niitä. Mausta sipulit suolalla.

 

4. Sekoita kevyesti munat ja vedet kulhossa. Kaada muna-vesiseos pannulle perunoiden päälle ja paista sitä keskilämmöllä. Siirrä massaa pannun reunoilta keskelle päin, jotta munakas kypsyy tasaisesti.

 

5. Peitä pannu kannella ja anna munakasseoksen hyytyä miedolla lämmöllä kunnes se on hyytynyt. Valmis munakas on pehmeä mutta samalla kiinteä.

 

Valmistusaika: 40min
Annosmäärä: 4 annosta