Chorizo-simpukkapasta

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

300 g spagettia
1 kg simpukoita esim. vongole- tai/ja sinisimpukoita
150 g raakamakkara chorizoa
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 tuore keskivahva chili
20 g voita
3 rkl oliiviöljyä
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
merisuolaa
3 dl valkoviiniä
lehtipersiljaa
mustapippurirouhetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tässäpä makuelämys! Mausteinen chorizo ja simpukat ovat jännittävä yhdistelmä tässä merellisessä pastakastikkeessa. Rosan viiniasiantuntija Ville tykästyi kovasti tähän reseptiin.

 

1. Kuutioi makkara. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna chili.

 

2. Puhdista simpukat juuresharjalla ja poista parta. Varmista, että käytät vain elävät simpukat.

 

3. Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Kuullota sipuleita kunnes ne pehmenevät. Lisää makkara sekä chili ja paista noin 10 minuuttia.

 

4. Lisää kirsikkatomaatit, sokeri, suola ja valkoviini. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää simpukat ja anna kiehua kannen alla noin 4 minuuttia.

 

5. Lisää mustapippuria, ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn spagetin kanssa.

 

Näin käsittelet simpukoita:

 

1. Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden alla.

 

2. Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois.

 

3. Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen tekee simpukoista sitkeitä.

 

PS. Tiesithän, että kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä!

 

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 4