Bruchetta-leivät viidellä eri täytteellä

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/bruchetta-leivat-viidella-eri-taytteella/

Tulosta resepti

1 vaalea patonki
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä

1 koura lehtipersiljaa (hienonnettuna valmiiden bruschettojen päälle)

Tomaatti-bruschetta
4 isoa kypsää tomaattia
1 salottisipuli
1 koura basilikanlehtiä
suola pippuri

Broilerinmaksa-bruschetta
150g broilerinmaksapateeta
2 rkl kapriksia
2 tl balsamico-siirappia

Kylmäsavulohi-bruschetta
150 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
4 rkl mascarponea
2 rkl creme fraichea
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tillisilppua
suola valkopippuri

Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla
200g pehmeää vuohenjuustoa
4 rkl juoksevaa vuoristohunajaa

Bruscetta vuohenjuustolla ja kinkulla
3/4 dl tuoretta basilikaa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria
10 kpl ilmakuivattua kinkkuviipaletta

Bruschetta eli paahdettu leipä eri päälisillä nautitaan huikopalana tai aterian avaukseksi antipastona!
Ja vain mielikuvitys on rajana mitä laitat rapean leivän päälle!

Leikkaa patonki vinoviistoin siivuiksi.
Pirskota oliiviöljyä päälle ja paista 5-7 minuutin  200 asteisessa uunissa.
Hiero leivän pinnat halkaistulla valkosipulilla.
Tomaatti-bruschetta
Kylmäkalttaa tomaatit ja kuutioi hyvin pieneksi.
Kuutioi myös salottisipuli ja basilika niin pieneksi kuin saat. Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita lusikallinen tomaattiseosta jokaiselle leivälle ja nauti!
Broilerinmaksa-bruschetta
Laita kaprikset ja balsamico-siirappi yhdessä kuppiin maustumaan.
Ota toiseen kuppiin pateeta, voit hiukan työstää sitä lusikalla että se notkistuu.
Levitä pateeta leivän päälle ja pikku lusikallinen kapriksia päälimmäiseksi.

Kylmäsavulohi-bruschetta
Sekoita kulhossa kreemiainekset kalaa lukuunottamatta.
Laita pakastuspussiin, saksilla kulma pois ja Voila; sinulla on pursotin!
Purista kreemiä pikku täppä joka leivälle, siivu kylmäsavulohta päälle ja taas pikku täppä kreemiä päälimmäiseksi.
Koristele tillinoksilla.

Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla
Heti kun bruschettat tulevat uunista, laita ohut siivu vuohenjuustoa jokaisen leivän päälle, niin että juusto ehtii hieman lämmetä ja notkistua.
Tiputtele muutama tippa hunajaa vuohenjuuston päälle.

Bruschetta vuohenjuustolla ja kinkulla
Hienonna päällystä varten basilika, sekoita vuohenjuuston kanssa ja mausta mustapippurilla.
Puolita ilmakuivatut kinkkuviipaleet pituussuunnassa.
Voitele patongin palat ensin vuohenjuustotahnalla ja kierrä päälle ilmakuivattua kinkkua.