Bruchetta-leivät viidellä eri täytteellä

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

Ainekset

1 vaalea patonki

1 valkosipulinkynsi

loraus oliiviöljyä

 

Tomaatti-bruschetta

4 isoa kypsää tomaattia

2-3 valkosipulia

tuore basilika

suolaa ja pippuria

loraus oliiviöljyä

 

Broilerinmaksa-bruschetta

150 g broilerinmaksapateeta

2 rkl kapriksia

2 tl balsamico-siirappia

 

Kylmäsavulohi-bruschetta

150 g kylmäsavulohta 

4 rkl mascarponea

2 rkl creme fraichea

2 rkl sitruunamehua

2 rkl tuoretta tilliä

suolaa ja pippuria

 

Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla

200 g pehmeää vuohenjuustoa

4 rkl juoksevaa hunajaa

 

Bruschetta vuohenjuustolla ja kinkulla

3/4 dl tuoretta basilikaa

100 g pehmeää vuohenjuustoa

mustapippuria

120 g ilmakuivattua kinkkua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bruschetta eli paahdettu leipä eri päälisillä nautitaan pikkupurtavana tai aterian avaukseksi antipastona. Vain mielikuvitys on rajana mitä laitat rapean leivän päälle!

 

1. Leikkaa patonki siivuiksi.

 


2. Paista patonkia 5-7 minuutin 200 asteisessa uunissa.

 


3. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä ja hiero leivän pinnat valkosipulinkynnellä. Levitä rapean leivän päälle haluamasi täyte alla mainituista vaihtoehdoista.

 


Perinteinen tomaatti-bruschetta valmistuu näin: 

 

1. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.

 


2. Hienonna myös valkosipuli ja basilika niin pieneksi kuin saat. Sekoita ainekset tomaatin kanssa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lorauta oliviiöljyä sekaan. Levitä tomaattitäytettä rapeaksi paistetun leivän päälle.

 


Broilerinmaksa-bruschetta valmistuu näin:

 

1. Laita kaprikset ja balsamico-siirappi yhdessä kuppiin maustumaan. Ota toiseen kuppiin pateeta, voit hiukan työstää sitä lusikalla jotta se notkistuu.

 


2. Levitä pateeta leivän päälle ja pikku lusikallinen kapriksia päällimmäiseksi.

 


Kylmäsavulohi-bruschetta valmistuu näin: 

 

1. Sekoita kulhossa kreemiainekset kalaa lukuunottamatta.

 


2. Levitä kreemiä lusikallinen jokaiselle leivälle ja siivu kylmäsavulohta päälle. Koristele tillinoksilla.

 


Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla valmistuu näin:

 

1. Kun bruschetta-leivät tulevat uunista, laita heti ohut siivu vuohenjuustoa jokaisen leivän päälle, niin että juusto ehtii hieman lämmetä ja pehmetä. Lisää pieni loraus hunajaa vuohenjuuston päälle.

 


Bruschetta vuohenjuustolla ja kinkulla valmistuu näin:

 

1. Hienonna basilika ja sekoita se vuohenjuuston kanssa. Mausta seos pippurilla.

 

2. Puolita ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Voitele patongin palat ensin vuohenjuustotahnalla ja asettele päälle siivu ilmakuivattua kinkkua.

 

Viinisuositus: Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Spread the love