Blinit

1498

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

BLINITAIKINA

20 g hiivaa
5 dl täysmaitoa
4 dl tattarijauhoja
ripaus sokeria

 

LISÄKSI
3 valkuaista

1 keltuainen

2 tl suolaa
1,5 dl olutta
2,5 dl tattarijauhoja
kirkastettua voita

 

TARJOILUUN
mätiä (esim. muikunmäti)
2 prk smetanaa
3 sipulia hienonnettuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla.

 

1. Sekoita keskenään maito, hiiva, tattarijauhot sekä sokeri. Kohota vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä tai yön yli esimerkiksi jääkaapissa.

 

2. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi ja pyörittele se suolan, oluen, keltuaisen sekä tattarijauhojen lisäämisen jälkeen rauhallisesti taikinaan.

 

3. Paista kirkastetussa voissa blinit molemmin puolin blinipannulla (myös normaali pieni paistinpannu ajaa asian jos sinulla ei ole blinipannua).

 

4. Nosta valmiit blinit tarjoilulautaselle.

 

Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia, tai muita haluamiasi lisukkeita.

 

Valmistusaika: 1 h (+kohotus)

 

Annosmäärä: 8 isoa