Ainekset
BLINITAIKINA
20 g hiivaa
5 dl täysmaitoa
4 dl tattarijauhoja
ripaus sokeria
LISÄKSI
3 valkuaista
1 keltuainen
2 tl suolaa
1,5 dl olutta
2,5 dl tattarijauhoja
kirkastettua voita
TARJOILUUN
mätiä (esim. muikunmäti)
2 prk smetanaa
3 sipulia hienonnettuna
VALMISTUSOHJE
Perinteisten blinien herkullinen maku perustuu tattarijauhoihin sekä valmistustapaan, jossa paksu lettutaikina käytetään hiivan avulla.
1. Sekoita keskenään maito, hiiva, tattarijauhot sekä sokeri. Kohota vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä tai yön yli esimerkiksi jääkaapissa.
2. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi ja pyörittele se suolan, oluen, keltuaisen sekä tattarijauhojen lisäämisen jälkeen rauhallisesti taikinaan.
3. Paista kirkastetussa voissa blinit molemmin puolin blinipannulla (myös normaali pieni paistinpannu ajaa asian jos sinulla ei ole blinipannua).
4. Nosta valmiit blinit tarjoilulautaselle.
Tarjoa lämpimien blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia, tai muita haluamiasi lisukkeita.
Valmistusaika: 1 h (+kohotus)
Annosmäärä: 8 isoa