Ainekset
2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa
1–2 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä
VALMISTUSOHJE
Bataattiranskalaiset syntyvät helposti uunissa, ja ovat mainio vaihtoehto ranskalaisille perunoille!
1. Kuori bataatti, mutta voit myös pestä sen juuriharjalla. Leikkaa bataatit pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.
2. Pane bataatit kulhoon, lisää maizena ja mausteet, ja sekoita. Kääntele öljy joukkoon.
3. Asettele bataattitikut väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kääntele välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kypsennä bataattiranskalaiset tarvittaessa kahdessa erässä.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6