Bataattiranskalaiset

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 bataatti
2 rkl maizenaa
ripaus suolaa ja pippuria
3 rkl rypsiöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
muita mausteita makusi mukaan

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti uunissa tai airfryerissa! 

 

1. Kuori bataatti. Leikkaa bataatit pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.

 

2. Liota bataattitikkuja kylmässä vedessä noin 10 minuuttia, valuta ja kuivaa hyvin. Liottamisen avulla bataatista saadaan ylimääräistä tärkkelystä pois.

 

3. Kaada bataatit kulhoon ja lisää öljy, maissitärkkelys sekä haluamasi mausteet. Tärkkelystä ei tule laittaa liikaa, vaan sitä tulee olla vain hieman pinnassa. Raasta joukkoon parmesaania.

 

4. Asettele bataattitikut väljästi leivinpaperin päälle uunipellille tai airfryeriin. Tärkeää rapean lopputuloksen kannalta on se, ettei ranskalaiset mene päällekkäin.

 

5. Paista 200 asteessa uunissa tai Airfryerissa noin 10-15 minuuttia ja kääntele välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Huomioi, että valmistusaika riippuu kuinka paksuja ranskalaiset ovat. Paista bataattiranskalaiset tarvittaessa useammassa erässä.

 

Tarjoa ranskalaiset haluamasi dipin kanssa!

 

Valmistusaika: noin 30 min

Viinisuositus: 2u Duas Uvas

Spread the love