Ainekset
1 kg bataattia
loraus oliiviöljyä
2 dl kookosmaitoa
1 kananmuna
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
pieni pätkä inkivääriä
2 tl kanelia
2 rkl voita
1 rkl korppujauhoja
kourallinen pähkinöitä esim. pekaanipähkinä
VALMISTUSOHJE
Kyllästyttääkö perinteiset joululaatikot? Kokeile bataatti-kookoslaatikkoa, joka kruunataan rapealla pähkinämurulla!
1. Kuori ja leikkaa bataatit pieniksi lohkoiksi. Laita bataatit uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin 30 min, tai kunnes bataatit ovat pehmeitä.
2. Soseuta kypsät bataatit kookosmaidon kera. Lisää muna, hunaja ja mausteet seokseen. Raasta joukkoon pieni pätkä tuoretta inkivääriä.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Laita pinnalle korppujauhoja ja voi nokareita. Paista 200 asteessa noin tunti. Voit lisätä pähkinämurua laatikon pinnalle joko kypsennyksen loppuvaiheilla tai paistamisen jälkeen.
Valmistusaika: alle 2 h
Annosmäärä: 6