Voileipä Croque monsieur

3389

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

3389

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

Ainekset

12 palaa isoa paahtoleipää 

2 rkl Dijon-sinappia

200 g  gruyère-juustoa

35 g voita

1/2 dl vehnäjauhoa

3 1/2 dl maitoa

pieni ripausjauhettua muskottipähkinää

200 g savusaunakinkkua

VALMISTUSOHJE

Spread the love
  1. Aseta kuusi leipäpalaa leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne sinapilla. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  3. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan kunnolla kierrevatkaimella sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Keitä pari minuuttia edelleen sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää puolet juustosta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta muskottipähkinällä.
  4. Jaa kinkkuviipaleet leiville ja sivele kinkun päälle juustokastiketta. Lisää toiset leivät kansiksi ja kuorruta lopulla kastikkeella. Ripottele leiville loppu juustoraaste.
  5. Kuorruta 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nosta lopuksi ylätasolle ruskistumaan 1-2 minuutiksi.

Valmistusaika: 25 min
Kuusi annosta