Viininlehtikääryleet ja sitruunakastike

1248

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

1248

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

Ainekset

n. 25 tuoretta viininlehteä 1 rkl oliiviöljyä 1 pieni sipuli 1 ½ dl riisiä 3 – 4 dl vettä 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna 2 rkl sitruunamehua ½ - 1 tl suolaa mustapippuria myllystä Liemi: 1 dl vettä 2 rkl oliiviöljyä puolikkaan sitruunan mehu Sitruunakastike: nokare voita 1 rkl vehnäjauhoja 1 ½ dl kasvislientä 2 rkl sitruunamehua 1 keltuainen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuullota sipuli pehmeäksi.
Kaada joukkoon riisi, kuullota ja lisää vesi. Keitä, kunnes riisi on kypsää. Mausta riisi mintulla, persiljalla, tillillä, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Keitä tuoreita viininlehtiä 5 – 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta lehdet.
Levitä lehdet työlaudalle lehtien alapinta ylöspäin. Laita jokaiselle lehdelle n. ruokalusikallinen täytettä.
Nosta lehden alareuna täytteen päälle, käännä reunat päälle ja rullaa napakaksi rullaksi.

Lado rullat tiiviisti uunivuokaan saumapuolet alaspäin.

Sekoita keskenään vesi, oliiviöljy sekä sitruunamehu. Kaada seos vuokaan rullien päälle.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä rullia 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti.

Sitruunakastike:
Sulata kattilassa voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kasvisliemi ja ja keitä, kunnes sakenee.
Ota kattila liedeltä. Sekoita keltuainen ja sitruunamehu keskenään ja lisää kastikkeeseen vatkaten.
Lämmitä hiljaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen hetki, mutta älä päästä kiehumaan.

Tarjoile sitruunakastike viininlehtikääryleiden kanssa.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com