Venäläinen kalaseljanka

1048

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1048

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 sipuli

2 isoa porkkanaa

1/2 pieni juuriselleri

3 rkl öljyä

1 pieni purkki tomaattipyreetä (4-5rkl)

8 dl kalalientä

suolaa ja pippuria

400 g kalakuutioita, pakaste

1/2 sitruuna

2 isoa maustekurkkua

3 tl pieniä kapriksia

 

KORISTELUUN:

1/2 sitruuna lohkoina

mustia ja vihreitä kivettömiä oliiveja

tuoretta persiljaa tai tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna sipuli. Vuole porkkana ja juuriselleri noin tulitikun pituisiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.

 

2. Kuullota kasviksia öljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattipyree ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon kalaliemi ja mausteet ja anna kiehua noin 10 minuutti.

 

3. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä lisää jäiset kalakuutiot. Keitä vielä 5 minuuttia ja sekoita joukkoon sitruunan mehu, suolakurkku kuutioina ja pienet kaprikset valutettuina.
Kiehauta ja tarjoile.

 

4. Annostele keitto annosmaljoihin ja koristele sitruunalohkoin, kokonaisin oliivein ja tuoreella persiljalla. Tarjoile lämpimien leipien ja voin kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4 annosta