Vegaaninen mätimousse

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

2,5 dl vegaanista turkkilaista jogurttia

1 rkl sitruunamehua

mustapippuria

tuoretta tilliä

1 dl soija- tai kaurakermaa

200 g vegaanista ”mätiä”, esim. Cavi-art

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen ja tyylikäs alkuruoka valmistuu merilevästä valmistetusta ”mädistä”.

 

1. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin pieneksi silpuksi. Hienonna myös tilli hyvin, ja sekoita molemmat silput jogurtin sekaan. Mausta mielesi mukaan pippurilla ja lorauta mukaan sitruunamehu. Sekoita hyvin.

 

2. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto ja merilevä-”mädit” jogurtin joukkoon ja sekoita hellästi. Säästä hieman mätiä koristelua varten.

 

3. Koristele mätimousse lopuksi tillillä ja merilevämädillä, laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.

 

Tarjoile maukas mätimousse esimerkiksi ruisnappien, saaristolaislimpun tai vegaanisten blinien kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min

Annosmäärä: 4