Vegaanien briossi

1699

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1699

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

ALKUTAIKINA:
6 tl vettä
2 tl vehnäjauhoja

 

LEIPÄTAIKINA:
1 1/2 dl kauramaitoa
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 vaniljatanko
1/2 dl kondensoitua kookosmaitoa
1 tl kookosöljyä
2 tl vettä + 2 tl siirappia voiteluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista alkutaikina:
Sekoita keskenään jauhot ja vesi pienessä paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seosta matalalla lämmöllä koko ajan vispaten. Kun seos saostuu, nosta kattila jäähtymään.

 

2. Viimeistele leipätaikina:
Lämmitä kauramaito huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Varmista, ettei maito ole kättäsi lämpimämpää, sillä kuuma maito tappaa hiivan. Jätä hiiva tekeytymään ja sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja vaniljatangon sisus. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada joukkoon alkutaikina, hiiva-maito, kondensoitu kookosmaito sekä juokseva kookosöljy. Työstä taikinaa käsin, kunnes seos on yhtenäistä ja pehmeää. Vegaanisen briossitaikinan ei kuulu jäädä tahmaiseksi niin kuin epävegaanisen, vaan taikinan tulisi olla sitkoista. Voit siispä työstää ja nuijia taikinaan sitkoa niin kauan kuin sormissa ja nyrkeissä on voimaa.

 

3. Kun olet valmis, peitä taikina ja anna kohota lämpimässä paikassa tuorekelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa se joko viiteen isoon tai kymmeneen pieneen osaan. Varaa valmiiksi myös yksi iso tai kaksi pientä leipävuokaa ja öljyä ne. Pyörittele taikinapalloista kämmenin tiiviitä ja painele leipäpitkoksi leipävuokiin. Peitä jälleen ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

 

4. Esilämmitä sillä aikaa uuni 200’C asteeseen. Paista leipää ensimmäiset 10 minuuttia täydellä teholla ja laske sitten uunin lämpötila 165’C asteeseen ja kypsennä vielä 15 minuuttia.

 

5. Tarkista leipien kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa. Kun nostat leivät uunista, sivele ne kuumina vesi-siirappiseoksella ja anna sitten jäähtyä. Näin leivät saavat kiiltävämmän pinnan. Kumoa vegaaniset briossileivät jäähtyneinä ja murenna vasta tarjoiltaessa.

 

Valmistusaika: 35 min + 1 h kohotus + 25 min kypsennys
Annosmäärä: 1-2 vuokaleipää