Västerbottensost-juustopiiras

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

Ainekset

Piiraspohja:

125 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoa

1 pieni keitetty peruna raastettuna

1 rkl vettä

 

Täyte:

150 g raastettua Västerbottensost-juustoa

3 munaa

2 dl kuohukermaa

½ tl hienoa merisuolaa

½ tl mustapippuria

hyppysellinen muskottipähkinää

1 pkt pekonia

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ruotsin suosituimmasta juustosta valmistuu herkullinen juustopiiras yhdessä pekonin kanssa.

 

1. Sekoita pohjan ainekset ja anna taikinan levätä viileässä vähintään tunti.

 

2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä taikina vuokaan, pistele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 10 minuuttia.

 

3. Paista pekonit pannulla kypsiksi ja leikkaa sen jälkeen ne pieniksi paloiksi.

 

4. Vispaa munat rikki kulhossa ja yhdistä kerma, pekonipalat, juustoraaste ja mausteet sekaan. Kaada juustotäyte piiraspohjan päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.

 

Anna piiraan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 45 min + jäähtymisaika.
Annosmäärä: 8