Ainekset
MAUSTEKASTIKE:
1/2 dl vaaleaa balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
1 punasipuli
suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa
150 g pistaasipähkinöitä
5 retiisiä
100 g kurkkua
100 g kirsikkatomaatteja
100 g muita sesongin tomaatteja
1 punainen omena
1 punainen paprika
VALMISTUSOHJE
1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.
2. Valmistele vinegrette. Sekoita kulhossa balsamico ja oliiviöljy. Hienonna kuorittu punasipuli ja lisää kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Siirrä vinegrette sivuun maustumaan ja odottamaan tarjoilua.
3. Paahda pistaasipähkinöitä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyen paahteisen värin. Varo polttamasta pähkinöitä, jotta salaatista ei tule karvasta! Rouhi pähkinöitä pienemmäksi veitsellä ja siirrä jäähtymään.
4. Hienonna pestyt retiisit, kurkku, tomaatit, punainen omena ja punainen paprika samankokoiseksi kuutioksi. Sekoita kasvikset pähkinöiden kanssa lautasella. Mausta valmistamallasi kastikkeella ja anna maustua vielä hetki.
Nauti sellaisenaan tai vaikkapa täytettyjen paprikoiden kanssa.
Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 1-2 annosta