Vaniljainen uunijäätelö

1189

750 ml

De Vergy My Paris Secret Ice Edition Blanc de Blanc Dry

Ranska

-%

1189

750 ml

De Vergy My Paris Secret Ice Edition Blanc de Blanc Dry

Ranska

-%

Ainekset

1 valmis sokerikakkupohja
4 rkl lakkahilloa
4 palloa vaniljajäätelöä
1 rasia tuoreita vadelmia
200 g valkuaisia
100 g sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen uunijäätelö sulaa suussa!

Esilämmitä uuni 185C asteeseen.

Leikkaa ympyrämuotilla neljä samankokoista kiekkoa sokerikakkupohjasta ja laita ne voideltuihin annosvuokiin.
Lusikoi päälle 1 rkl lakkahilloa, iso pallo vaniljajäätelöä ja peittele jäätelö tuoreilla vadelmilla.
Siirrä vuoat hetkeksi pakastimeen odottamaan.

Mittaa valkuaiset monitoimikoneen kulhoon ja lisää sokeria 1/3 kerrallaan kokoajan sekoittaen.
Kauho syntynyt marenki suoraan pursotinpussiin ja pursota kohmeisten jäätelöannosten päälle kaunis marenkihuippu.

Paista uunijäätelöitä 7 minuuttia kuumassa uunissa, kunnes marenki on hieman saanut väriä.
Tarjoile heti, sillä muuten jäätelö ehtii sulaa marengin alla!

Valmistuaika: 35 min.
Neljä annosta