Vanhanajan puolukka-perunapiiras

1399

1199

750 ml

Ruppertsberger Gold Imperial Off-Dry Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-14%

1399

1199

750 ml

Ruppertsberger Gold Imperial Off-Dry Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-14%

Ainekset

Piirakkataikina
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
100 g juoksevaa leivontamargariinia
1 rkl sokeria
1 dl perunamuusijauhetta tai perunamuusia

 

Puolukkatäyte
3 dl kotimaisia puolukoita
1,5 dl fariinisokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka valmiiksi.

 

2. Siivilöi sekoituskulhoon ohra- ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon perunajauhot, margariini ja sokeri.

 

3. Turvota perunamuusijauhe pakkauksen ohjeiden mukaan kuumalla vedellä tai lisää taikinan joukkoon valmis perunamuusi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja vuoraa piirakkavuoka noin ½ cm taikinakerroksella.

 

4. Survo puolukat haarukalla tai perunasurvimella. Sekoita joukkoon sokeri, turkkilainen jogurtti, perunajauho ja kananmunat. Levitä täyte taikinapohjalle ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria.

 

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

 

Tarjoile vanhanajan vaniljajäätelön tai esimerkiksi rosmariinikinuskin kanssa.

 

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8