Ainekset
Piirakkataikina
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
100 g juoksevaa leivontamargariinia
1 rkl sokeria
1 dl perunamuusijauhetta tai perunamuusia
Puolukkatäyte
3 dl kotimaisia puolukoita
1,5 dl fariinisokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
VALMISTUSOHJE
1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka valmiiksi.
2. Siivilöi sekoituskulhoon ohra- ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon perunajauhot, margariini ja sokeri.
3. Turvota perunamuusijauhe pakkauksen ohjeiden mukaan kuumalla vedellä tai lisää taikinan joukkoon valmis perunamuusi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja vuoraa piirakkavuoka noin ½ cm taikinakerroksella.
4. Survo puolukat haarukalla tai perunasurvimella. Sekoita joukkoon sokeri, turkkilainen jogurtti, perunajauho ja kananmunat. Levitä täyte taikinapohjalle ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria.
5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Tarjoile vanhanajan vaniljajäätelön tai esimerkiksi rosmariinikinuskin kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8