Uunilohta ja tapenadea

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

noin 700 g lohifilee
1 dl tapenadea
600 g bataattia
oliiviöljyä
sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

MUSTA TAPENADE
2 kourallista kalamata oliiveja
1 rkl kapriksia tai pari fileetä anjovista
1 rkl sitruunamehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
pippuria

 

MINTTUTAPENADE
2 kourallista vihreitä oliiveja
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
valkosipulinkynsi
1 dl neitsytoliiviöljyä
ripaus chiliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Uunilohi ja tapenade on simppeli herkku, joka kannattaa kokeilla. Voit valmistaa tapenaden itse, tai oikaista ja ostaa sen kaupasta valmiina!

 

1. Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.

 

2. Huuhdo ja leikkaa bataatit 1 cm paksuisiksi ranskanperunoiden tyylisiksi paloiksi.

 

3. Aseta bataatit voideltuun uunivuokaan ja roiskuta niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunissa noin 20 minuuttia kunnes ne ovat ruskistuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Bataattien jälkeen laske uunin lämpö 180 asteeseen. Aseta lohi voidellulle uunipellille tai uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä levitä tapenadetahna kalan päälle. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia kunnes lohen sisälämpötila on 42 astetta.

 

5. Laita bataatit vielä uunin noin viideksi minuutiksi jotta ne kuumenevat uudestaan.

 

Ohje kotitekoiseen tapenadeen:

 

1. Soseuta kaikki ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai morttelilla.

 

2. Lisää oliiviöljy vähitellen sekaan. Jatka kunnes tapenade on levitettävää tahnaa.

 

Annosmäärä: 4-6
Valmistusaika: 1 h