Uunilohi

1248

750 ml

Lynx Barrel Fermented Chardonnay

Yhdysvallat > California

-%

1248

750 ml

Lynx Barrel Fermented Chardonnay

Yhdysvallat > California

-%

Ainekset

800 g lohifilee
½ tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
2,5 dl kermaa
1 sitruuna
Kalan pinnalle: Tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Uunilohi on helppo ja maistuva ruoka. Esivalmistelut teet hetkessä ja uunilohi valmistuu uunissa kuin itsestään. Uunilohen kypsyessä ehdit mainiosti keittää perunat tai riisin sekä valmistaa raikkaan salaatin uunilohen seuraksi. Uunissa tehty lohi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään niin arkena kuin pyhänäkin.

 

Yleinen virhe uunilohen valmistuksessa on, että lohta kypsennetään uunissa liian korkealla lämmöllä tai liian pitkään. Näin tuloksena voi olla kuiva uunilohi. Tarkkaile lohen kypsymistä, sillä eri paksuiset lohikappaleet vaativat eri kypsennysajan. Valmiin lohen sopiva sisälämpötila on 42-50 astetta, jonka voit helposti mitata paistomittarilla.

 

Vaihtelemalla lisukkeita saat joka kerta hiukan erilaisen uunilohen. Näin tästä kotikeittiöiden suosikista voidaan nauttia useamminkin.

 

1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista siitä ruodot ja nahka. Voit halutessasi leikata fileen jo valmiiksi annospaloiksi.

 

2. Kaada vuokaan ruokakerma. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita puolet viipaleista vuokaan. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.

 

3. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35 – 40 min.

 

4. Ripota kypsän kalan pinnalle hienonnettua tilliä ja loput sitruunaviipaleet.

 

Tarjoa uunilohi perunoiden tai riisin kanssa sekä raikkaan salaatin kanssa!

 

Neljä annosta.