Uunijäätelö metsämarjahillolla

1149

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1149

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

MARJAHILLO:
2 dl metsämarjoja
1 dl hillosokeria

 

ITALIALAINEN MARENKI:
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
½ dl vettä

 

1 l vanilja- tai marjajäätelöä
1 pötkö suklaakeksejä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen ja jäähdytä. Voit käyttää myös valmista hilloa.

 

2. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kovaksi vaahdoksi metallikulhossa. Kuumenna samaan aikaan vesi ja sokeri kattilassa 121- asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa massaa noin 10 minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt.

 

Voit tehdä joko yhden ison annoksen tai 8 pientä.

 

3. Murusta ensin suklaakeksejä uuninkestävään tarjoilukulhon tai kuppien pohjalle. Lusikoi päälle ruokalusikallinen hilloa per annos. Pyörittele päälle jäätelöä yksi pallo per annos ja pursota tai lusikoi marenkia annosten päälle niin, että kaikki muut ainekset peittyvät. Laita annos / annokset pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.

 

4. Viimeistele uunijäätelö 225’C-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti, jotta marenki saa kauniin värin. Uunin tulisi olla mahdollisimman kuuma, jotta marenki saa väriä vaikka jäätelö ei ehdi sulaa.

 

Älä jätä jäätelöitä uuniin yksinään, vaan tarkkaile koko ajan marengin väriä!

 

5. Tarjoile sellaisenaan suoraan uunista, kun pinta on halutun värinen.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 8 annosta