Tuulihatut lohimoussetäytteellä

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

TUULIHATTUTAIKINA

100 g voita

3 dl vettä + 1 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

1/2 tl leivinjauhoja

 

LOHIMOUSSE

1 pkt (200g) kylmäsavulohi -tuorejuusto

1 punasipuli

1 limen/sitruunan mehu

tuoretta tilliä

suolaa ja pippuria

 

100 g kylmäsavulohta täytteeksi

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja vesi. Kiehauta voi-vesiseos ja siirrä pois liedeltä. Lisää joukkoon suola ja vehnäjauhot 1 dl kerrallaan puulastalla sekoittaen. Taikinan tulisi olla tässä kohtaa tasaista ja paksua.

 

3. Vatkaa joukkoon kananmunat sähkövatkaimella yksi kerrallaan. Kun taikina on tasaisen kiiltävä, lisää joukkoon leivinjauhot ja vatkaa vielä hetki. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 30 taikinapalloa. Taikina kaksinkertaistuu uunissa, joten jätä pallojen väliin runsaasti tilaa. Paista tuulihattuja useammassa erässä noin 30 minuutin ajan. Älä avaa uunia paiston aikana! Jäähdytä valmiit tuulihatut.

 

4. Hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin lohi, tuorejuusto ja sitruunamehu. Mausta suolalla, punasipulilla ja hienolla tillillä. Siirrä pursotinpussiin.

 

5. Täytä tuulihatut lohimoussella ja kylmäsavulohella. Tarjoile sellaisenaan tuoreella tillillä koristeltuna.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 30 tuulihattua