Turskaa confit

3198

3 L

2u Duas Uvas Branco White hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

3198

3 L

2u Duas Uvas Branco White hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

800 g turskaa jossa nahka jäljellä (4 annospalaa)
600 g perunaa
8-10 sardellifilettä
4 valkosipulinkynttä
1 dl karkeaksi silputtua lehtipersiljaa
3 rkl tomaattipyrettä
3 dl oliiviöljyä
1 dl mustia oliiveja
sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 rkl silputtua persiljaa

 

Tarjoiluun
Rapeaa ruisleipää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nopea ja ylellinen viikonloppuillan ateria. Perunoista ja kalasta lähtevä neste yhdistettynä oliiviöljyyn muodostaa ihanan liemen.

 


1. Kuori ja pilko perunat noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko sardellit, kuori ja pilko valkosipuli.

 

2. Kuumenna pieni määrä öljyä isossa padassa. Käristä sardellit, valkosipuli ja persilja mutta älä ruskista. Lisää tomaattipyree ja anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kaada loput öljystä joukkoon, lisää perunat, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 15 min kunnes perunat ovat pehmenneet.

 

3. Aseta kalat perunoiden päälle ja ripottele kalan päälle oliivit. Sulje kansi. Anna hautua vielä noin 5-10 min riippuen kalapalojen paksuudesta. Kalat ovat kypsiä kun palat hajoavat haarukalla koskiessa.
Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Koristele silputulla persiljalla ja tarjoile hyvää tuoretta ruisleipää.

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 4 annosta