Tuplagrillatut tacoperunat

3199

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

3199

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

Ainekset

4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
150 g ranskankermaa
2 dl cheddarjuustoa raastettuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
200 g kypsiä kidneypapuja purkista
200 g kypsää maissia purkista

1 avokado
1 limetin mehu
2 tomaattia
½ vihreä paprika
1 ruukku korianteria
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja sokeria
muutama tippa tabascoa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nyt tehdään tuplagrillattuja tacoperunoita samoja ihania raaka-aineita käyttäen, kuten monessa texmex-ruuassa. Maissia, ranskankermaa, avokadoa, tomaattia, limeä ja korianteria. Ihanan helppoa ja niin hyvää!

 

1.  Pese perunat, pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla ja pistele kuoreen muutamia reikiä haarukalla. Laita perunat grilliin folion päälle ja kypsennä 175 asteen epäsuorassa lämmössä noin 1½ tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Viillä perunat pituussuunnassa auki. Nosta grillin lämpötila 225-asteeseen.

 

2. Sekoita ranskankerma, cheddarjuustoraaste ja juustokumina keskenään kulhossa. Levitä seosta perunoiden päälle. Jatka perunoiden kypsentämistä noin 10–15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea.

 

3. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja maissit kylmällä vedellä lävikössä. Halkaise avokado, poista kivi, kuutioi hedelmäliha kuoressaan ja kaapaise kuutiot kulhoon. Purista päälle limettimehu. Huuhtele ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise paprika, poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri.

 

4. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria sekä muutamalla tipalla tabascoa.

 

Tarjoile paputäytettä perunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 2h
Annosmäärä: 4