Tonnikalasämppärit

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

TONNIKALATÄYTE:

 

2 purkkia tonnikalaa öljyssä

 

2 rkl BBQ-kastiketta

 

2 rkl soijakastiketta

 

1 rkl seesamiöljy

 

1 tl savupaprikaa

 

 

 

KAALISALAATTI:

 

1/3 varhaiskaalia

 

1 porkkana raastettuna

 

2 kevätsipulia hienonnettuna

 

1 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

 

1 rkl öljyä tonnikaloista

 

ripaus suolaa

 

 

 

4 halkaistua sämpylää

 

majoneesia voiteluun

 

2 rkl sriracha-kastiketta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmistele tonnikalatäyte: Kaada tonnikalan öljy talteen sekoituskulhoon. Kumoa valutetut tonnikalat toiseen astiaan ja mausta BBQ-kastikkeella, soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja savupaprikalla. Jätä tonnikala maustumaan noin 10 minuutiksi.

Sekoita sillä aikaa kaalisalaatti: Hyödynnä tonnikalan öljy ja sekoita sen joukkoon raastettu varhaiskaali, porkkana, hienonnettu kevätsipuli, seesaminsiemenet ja suola. Anna myös kaalisalaatin maustua noin 10 minuuttia ja valuta tai puristele sitten suurimmat nesteet pois.

Lämmitä halkaistuja sämpylöitä joko hetki uunissa tai mikrossa noin 20 sekuntia. Voitele puolikkaat majoneesilla ja sriracha-kastikkeella. Täytä sämppärit marinoidulla tonnikalalla ja valutetulla kaalisalaatilla.

Tarjoile rustiikkiset tonnikalasämppärit vaikkapa mausteisten ranskalaisten kanssa.

Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta

Katso myös suosittu Tonnikalapasta -resepti tästä