Ainekset
TONNIKALATÄYTE:
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
2 rkl BBQ-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljy
1 tl savupaprikaa
KAALISALAATTI:
1/3 varhaiskaalia
1 porkkana raastettuna
2 kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
1 rkl öljyä tonnikaloista
ripaus suolaa
4 halkaistua sämpylää
majoneesia voiteluun
2 rkl sriracha-kastiketta
VALMISTUSOHJE
Valmistele tonnikalatäyte: Kaada tonnikalan öljy talteen sekoituskulhoon. Kumoa valutetut tonnikalat toiseen astiaan ja mausta BBQ-kastikkeella, soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja savupaprikalla. Jätä tonnikala maustumaan noin 10 minuutiksi.
Sekoita sillä aikaa kaalisalaatti: Hyödynnä tonnikalan öljy ja sekoita sen joukkoon raastettu varhaiskaali, porkkana, hienonnettu kevätsipuli, seesaminsiemenet ja suola. Anna myös kaalisalaatin maustua noin 10 minuuttia ja valuta tai puristele sitten suurimmat nesteet pois.
Lämmitä halkaistuja sämpylöitä joko hetki uunissa tai mikrossa noin 20 sekuntia. Voitele puolikkaat majoneesilla ja sriracha-kastikkeella. Täytä sämppärit marinoidulla tonnikalalla ja valutetulla kaalisalaatilla.
Tarjoile rustiikkiset tonnikalasämppärit vaikkapa mausteisten ranskalaisten kanssa.
Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta
Katso myös suosittu Tonnikalapasta -resepti tästä