Ainekset
PIZZAPOHJA
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä
TÄYTTEET
1 prk pizzakastiketta
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 punasipuli
1 ps emmental-mozzarellajuustoraastetta ja
ripaus aurajuustoraastetta
1 tlk mustia kivettömiä oliiveja
oreganoa
VALMISTUSOHJE
Tämä pizza on edullinen valmistaa ja voit hyödyntää valmistuksessa kaapin perälle jääneet tonnikalat. Tonnikalapizza sopii erinomaisesti esimerkiksi perjantai-illan herkuksi koko perheelle!
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
2. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
3. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
4. Valuta tonnikalat. Kuori ja hienonna punasipuli. Levitä pizzakastike pohjan päälle.
5. Lisää täytteet ja juustoraaste. Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle oliivit ja oreganoa.
Pizzan paistaa myös helposti grillissä pizzapohjalla!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 1 t