Tonkatsu eli porsaanleike japanilaisittain

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

4 kpl porsaan ulkofileepihvit

2 dl pankojauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

chili- ja paprikamauste

suola ja pippuri

seesaminsiemeniä

rypsiöljyä paistamiseen

 

KAALISALAATTI

200 g kaali-porkkana-purjo mix

1 rkl riisiviinietikka

1/2 dl Ponzu Lemon-soijakastike

1/2 dl seesamiöljyä

1 tl tabascoa

1 rkl hunajaa

 

TARJOILUUN

chili-seesamimajoneesi

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tonkatsu tarjoillaan riisin ja herkullisen kaalisalaatin kanssa! Leikkeestä saat erityisen rapean pankojauhoilla.

 

1. Tee ensimmäiseksi japanilaistyylinen kaalisalaatti. Voit käyttää valmiiksi suikaloitua kaali-porkkanasekoitusta tai suikaloida itse valkokaalin sekä porkkanan. Laita suikaleet kulhoon ja lisää joukkoon ponzu, seesamiöljy, riisiviinietikka, hunaja ja tabasco. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

 

2. Nuiji possun fileet muovikelmun välissä ohuemmiksi leikkeiksi.

 

3. Varaa 3 lautasta: 1 vehnäjauhoille, 1 kananmunille ja 1 pankojauhoille. Pankojauhojen sekaan voit lisätä mausteet (chili, paprika, suola, pippuri)

 

4. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa ennen paistoa. Tässä välissä voit valmistella riisin.

 

5. Kaada reilu kerros öljyä paistinpannulle. Lisää leikkeet kuumaan öljyyn. Madalla lämpöä hieman ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin. Nosta paiston jälkeen talouspaperin päälle ja taputtele ylimääräinen rasva pois.

 

6. Tarjoile leike riisin, kaalisalaatin ja chili-seesamimajoneesin kanssa! Koristele annos seesaminsiemenillä.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 45 min

Spread the love