Tippaleivät

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

3 kananmunaa

1 rkl sokeria

ripaus suolaa

1½ dl maitoa/maitojuomaa

3 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl raastettua sitruunankuorta

 

7 dl rypsiöljyä paistamiseen

tomusokeria päälle

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tippaleivät kuuluvat vappupöytään!

 

1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tulee olla ainakin 7 cm syvyydeltä, tarvittava määrä siis riippuu kattilan koosta.

 

2. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170-180 asteista), kun leipäpala tulee kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa.

 

Varo ylikuumenemista! Huomaa, että kuumaan öljyyn ei saa päästä vettä, tarvittaessa sammuta tukahduttamalla kattilan kannella.

 

3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Hyvä pursotusaukon koko on noin 2 mm, jolloin taikina pursotettaessa on noin keitetyn spagetin paksuista. Upota kuumaan rasvaan teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi.

 

4. Pursota taikinaa hitaasti, ohuena nauhana siten, että nauha muodostaa ristikkomaisen pyöreän kerän muotin sisään tai kauhaan.

 

Varo, ettei pursotinpussi kosketa öljyä!

 

5. Kun tippaleipä on ruskistunut vaaleanruskeaksi, käännä tippaleipä reikäkauhalla ja ruskista toinenkin puoli.

 

6. Nosta tippaleipä talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi lopuksi päälle tomusokeria.

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 10 tippaleipää