Thaimaalainen Larb Gai – aasialainen kanasalaatti

1348

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1348

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

400 g broilerin jauhelihaa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastike
1 tulinen chili
1 pala sitruunaruohoa
1 rkl ruokokidesokeria
1/2 dl vettä
1 iso sipuli
1 cm pala inkivääriä
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa ja chilihiutaleita
tuoretta ruohosipulia tai kevätsipulia koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Larb Gai on yksi suosituimpia thai-ruokia!

Se valmistuu broilerin jauhelihasta nopeasti ja helposti.

 

1. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle kalakastike, soijakastike, hienonnettu chili ja sitruunaruohon varsi kokonaisena. Paahda muutama minuutti.
Älä hienonna sitruunaruohoa ja poista se huolellisesti kypsennyksen lopuksi, sillä vaikka parfyyminen sitruunaruoho antaa paljon makua, tuntuu se ruokaillessa ikävältä hampaissa.

2. Kun jauhelihamassa on yhtenäistä, mittaa pannulle sokeri sekä vesi ja sekoita kevyesti. Hienonna sipuli ja käytä sipuleita nopeasti pannulla. Nosta pannu pois liedeltä hetken kuluttua, jotta sipuli eivät kypsy liikaa. Raasta joukkoon inkivääri ja sitruunan kuori. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja chilihiutaleilla. Sekoita ja tarkista maku. 

3. Säätele annoksen tulisuutta lisäämällä makusi mukaan lisää inkivääriä ja chilihiutaleita. Koristele annokset tuoreilla sitruunalohkoilla ja hienonnetulla ruoho- tai kevätsipulilla.
Tarjoile Larb Gai tuoreen keitetyn tai paistetun riisin kanssa.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4