Täytetyt myskikurpitsat uunissa

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

1 iso myskikurpitsa
oliiviöljyä valeluun
suolaa
mustapippuria

 

Täyte
1 dl kvinoaa
1 keskikokoinen sipuli
1 pussi lehtikaalia
1 keltainen paprika
1 prk kikherneitä
suolaa
pippuria
½ dl oliiviöljyä
vegaanista parmesaaniraastetta

 

Koristeeksi
Paahdettuja kurpitsasiemeniä /appelsiinilohkoja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

2. Halkaise myskikurpitsa kuorineen pitkittäin. Kaavi lusikalla siemenet pieneen kulhoon, äläkä heitä niitä menemään. Asettele puolikkaat pellille leikkuupinta ylöspäin ja sivele öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kokonaan kypsää. Kaavi enin kurpitsojen sisus isoon astiaan ja kuutioi karkeasti. Älä kuitenkaan hajota kuorta!

 

3. Valmistele täyte: Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna lehtikaali. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia ja kikherneitä pannulla öljyssä ja lisää lehtikaali pannulle kuullotuksen loppuvaiheessa. Jatka paistamista, kunnes lehtikaali pehmenee. Hienonna paprika. Sekoita kvinoa, paahdetut sipulit, lehtikaali, hienonnettu paprika, kurpitsan kuutioitu sisus ja mausteet keskenään.

 

4. Lusikoi täyte kurpitsojen sisään ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on ruskistunut. Pese, kuivaa ja paahda kurpitsansiemenet samassa uunissa täytettyjen kurpitsojen kanssa. Mausta suolalla, kun siemenet ovat rapeita.

 

Halkaise kesäkurpitsat ennen tarjoilua ja ripottele koristeeksi paahdettuja kurpitsansiemeniä tai appelsiinin lohkoja.

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 4