Täytetyt lankkuleivät

998

750 ml

LAB Reserva Arinto Chardonnay

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

998

750 ml

LAB Reserva Arinto Chardonnay

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

LEIPÄTAIKINA:
2 dl kuumaa vettä
200 g neutraalia jogurttia
1 pussi kuivahiivaa + 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
öljyä paistamiseen


TÄYTTEET:
200 g valkohomejuustoa
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
tuoretta minttua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista leipätaikina:

  1. Sekoita keskenään kiehuva vesi ja jogurtti. Tarkista lämpötila sormella, sillä seoksen tulisi olla noin kädenlämpöinen.
  2. Sekoita joukkoon hiiva, pieni määrä vehnäjauhoja ja suola. Anna taikinajuuren levätä vähintään 5 minuuttia ja vaivaa loput vehnäjauhot joukkoon pienissä erissä.
  3. Työstä taikinaa, jotta saat aikaiseksi sitkoa. Viimeistele taikina rypsiöljyllä ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin 15 minuutiksi.
  4. Tarkista taikinan tilanne, vaivaa huolellisesti syntyneet kuplat pois ja kohota jälleen noin 15 minuuttia.

Valmista täyte:

  1. Murenna keskenään valkohomejuusto ja feta.
  2. Painele seosta haarukalla tasaiseksi ja riko joukkoon kananmuna.
  3. Hienonna tuoreen mintun lehdet ja lisää ne täytteen joukkoon. Puristele tasaiseksi käsin.

Valmistus:

  1. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kaulitse pyöreiksi letuiksi ja annostele täyte leipien kesken tasan.
  2. Levitä juustotäyte kerrokseksi taikinan päälle, taittele taikinaletun kulmat kiinni täytteen ympärille ja pyörittele tasaiseksi.
  3. Kaulitse täytetyt taikinanyytit uudelleen letuksi. Näin täyte jää tyylikkäästi leipien sisälle, eikä valu paiston aikana paistinpannulle.
  4. Kuumenna paistinpannulla runsaasti öljyä ja paista leivät yksi kerrallaan kuumalla pannulla.
  5. Paista leipiä noin 4 minuuttia per puoli ja käännä. Leivät ovat kypsiä, kun leipätaikina ei enää kupli ja se muuttuu kiinteäksi.
  6. Leipien tulisi olla kevyen ruskistuneita, joten tarkkaile pannun lämpötilaa leipien paiston välillä. Laske tarvittaessa lämpöä ja lisää pannulle öljyä.

Tarjoile leivät kokonaisina tai paloina tuoreen voin tai kenties mausteisen yrttivoin kanssa.

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 4 leipää
Erikoistyövälineet: Kaulin