Täydellisesti kypsennetyt lohimedaljongit

Ainekset

500 g lohifilee

ripaus merisuolaa ja pippuria

öljyä tai voita paistamiseen

½ sitruunan mehu

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Klassiset lohimedaljongit on helppo valmistaa ja ne voi kypsentää grillissä tai paistinpannulla. Mausteiksi ripaus suolaa, valkopippuria sekä sitruunaa ja hieman tuoretta tilliä Muuta ei tarvita. Lisukkeeksi sopii uudet perunat tai perunamuhennos. 

Lohimedaljonkien valmistus:
Poista lohifileestä siihen mahdollisesti jääneet ruodot. Leikkaa fileestä ylimääräinen maharasva siististi pois, jotta saat fileestä mahdollisimman tasapaksun. Leikkaa filee neljään samankokoiseen palaan. Viillä palojen keskikohtaan syvä viilto nahkaan asti, nahkaa kuitenkaan vahingoittamatta, sillä se toimii medaljonkien saranana. Taita palat saranan kohdalta medaljongeiksi niin, että nahka pitää palan kahta puolta kiinni toisissaan. Voit myös halutessasi käyttää kokonaista kalaa, jolloin joudut itse irrottamaan fileet rangasta. Tällöin tarvitset myös ruotopihdit, joilla nyppiä ruodot fileestä.

Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Lohimedaljonkien kypsennys pannulla: Pistä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Paista medaljonkeja kuumalla pannulla öljyssä aluksi saranapuoli alaspäin. Kun lohen pinta on saanut kauniin paistovärin, käännä kala ja ruskista vielä sen toinen puoli. Lohi on kypsää ja mehevää, kun paistolämpömittari näyttää 48C astetta. Nosta kala hetkeksi foliovuokaan vetäytymään ennen tarjoilua.

Kypsennys uunissa: Esilämmitä uuni 150C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Pistä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan ja paista lohta uunin keskitasolla, kunnes paistolämpömittari näyttää 48C astetta. Uunissa medaljonkien pinta ei karamellisoidu, mutta lohi paistuu tasaisemmin. Nosta kala paiston jälkeen hetkeksi foliovuokaan vetäytymään.

Nauti täydellisesti kypsennetyt lohimedaljongit esimerkiksi tuoreiden sitruunalohkojen, silmusalaatin ja tillivedessä keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 2-4
Erikoistyövälineet: paistolämpömittari