Kala LohiTäydellisesti kypsennetyt lohimedaljongit 13 99 750 ml King's Bay Sauvignon BlancUusi-Seelanti>Marlborough VIINISUOSITUS AINEKSET500 g lohifilee ripaus merisuolaa ja pippuria öljyä tai voita paistamiseen ½ sitruunan mehu VALMISTUS VALMISTUS Klassiset lohimedaljongit on helppo valmistaa ja ne voi kypsentää grillissä tai paistinpannulla. Mausteiksi ripaus suolaa, valkopippuria sekä sitruunaa ja hieman tuoretta tilliä. Muuta ei tarvita. Lisukkeeksi sopii uudet perunat tai perunamuhennos. Lohimedaljonkien valmistus: Poista lohifileestä siihen mahdollisesti jääneet ruodot. Leikkaa fileestä ylimääräinen maharasva siististi pois, jotta saat fileestä mahdollisimman tasapaksun. Leikkaa filee neljään samankokoiseen palaan. Viillä palojen keskikohtaan syvä viilto nahkaan asti, nahkaa kuitenkaan vahingoittamatta, sillä se toimii medaljonkien saranana. Taita palat saranan kohdalta medaljongeiksi niin, että nahka pitää palan kahta puolta kiinni toisissaan. Voit myös halutessasi käyttää kokonaista kalaa, jolloin joudut itse irrottamaan fileet rangasta. Tällöin tarvitset myös ruotopihdit, joilla nyppiä ruodot fileestä.Mausta medaljongit suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.Lohimedaljonkien kypsennys pannulla: Pistä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Paista medaljonkeja kuumalla pannulla öljyssä aluksi saranapuoli alaspäin. Kun lohen pinta on saanut kauniin paistovärin, käännä kala ja ruskista vielä sen toinen puoli. Lohi on kypsää ja mehevää, kun paistolämpömittari näyttää 48C astetta. Nosta kala hetkeksi foliovuokaan vetäytymään ennen tarjoilua.Kypsennys uunissa: Esilämmitä uuni 150C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Pistä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan ja paista lohta uunin keskitasolla, kunnes paistolämpömittari näyttää 48C astetta. Uunissa medaljonkien pinta ei karamellisoidu, mutta lohi paistuu tasaisemmin. Nosta kala paiston jälkeen hetkeksi foliovuokaan vetäytymään.Nauti täydellisesti kypsennetyt lohimedaljongit esimerkiksi tuoreiden sitruunalohkojen, silmusalaatin ja tillivedessä keitettyjen uusien perunoiden kanssa.Valmistusaika: 15 min Annosmäärä: 2-4 Erikoistyövälineet: paistolämpömittari | Tulosta resepti tästä. AINEKSET Share This 5 toukokuun, 2020
Kategorian mukaanKaikkiSuosituimmatKotiruokaGrilliruokaÄyriäisetJälkiruoatJauhelihaJuustoKalaKana & KalkkunaKasvisKeitotLammasLeivontaLisukkeetMaailman mautMakkaraNautaNopeat ReseptitPastaPizzaPorsasRiisiRiistaSalaatitSesonkiSienetUuniruokaVegaaniLohiPiirakat Perinteinen kaalikeitto Perinteinen nakkikeitto Vadelmagraavattua siikaa ja vihersalaattia Arktinen Salvatore -kalakeitto Paistettua kilohailia ja lanttumajoneesia Täysjyvä-kalkkuna subi Suklaafondantit mikrossa Juustoinen mifu-jauhislaatikko Paahdettu pähkinäinen valkosipulikeitto Perinteinen lihakeitto Paistettua taimenta ja perunalunta Kylmäsavuporocarpaccio Pintakypsennetty Poro Carpaccio Hapanjuuriblinit Kermaiset sorsan rintafileet ja kukkakaalipyree Härkäruukku Pigs in blankets - Nakkipiilot Riimipeuracrostinit
Kategorian mukaanKaikkiSuosituimmatKotiruokaGrilliruokaÄyriäisetJälkiruoatJauhelihaJuustoKalaKana & KalkkunaKasvisKeitotLammasLeivontaLisukkeetMaailman mautMakkaraNautaNopeat ReseptitPastaPizzaPorsasRiisiRiistaSalaatitSesonkiSienetUuniruokaVegaaniLohiPiirakat