Täydellinen Tomahawk ja grillikasvikset

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

2 x 450g Porsaan Tomahawk -pihvejä
öljyä paistamiseen

GRILLIKASVIKSET:
½ kg uusia perunoita
1 bataatti
1 kesäkurpitsa
1 paprika
vihreitä papuja
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nosta Tomahawk temperoitumaan huoneenlämpöön jo noin tuntia ennen kypsentämistä.

Valmistele sillä aikaa kasvikset.
Voit käyttää oikeastaan mitä kasviksia tahansa – huomioi kuitenkin kasvisten koko ja pehmoisuus kypsennysajassa.
Jos haluat nopeuttaa juuresten kypsentämistä grillissä, voit esikypsentää perunoita ja bataattikuutioita mikron matalimmalla teholla noin viisi minuuttia.
Valele pestyt ja hienonnetut kasvikset öljyllä ja mausta.

Grillaa kasviksia joko suoraan grillilevyllä tai foliovuoissa.
Sekoita noin 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja lisää tarvittaessa öljyä.
Jos grillissä on tilaa, voit kypsentää samaan aikaan Tomahawk – pihvejä.
Muutoin peitä kypsät kasvikset foliolla, siirrä sivuun ja grillaa öljyllä valeltuja pihvejä noin 20 minuuttia välillä käännellen.

Madalla tarvittaessa grillin lämpötilaa, sillä tarkoitus ei ole polttaa pihvejä kuumalla liekillä.
Jos pihvit alkavat heti mustumaan tai hikoilemaan valkuaisaineita, on grilli liian kuuma.
Tarkkaile lihan kypsyyttä lämpömittarilla, sillä porsas on kypsää sisälämmöltään 70C asteisena. Muista aina kypsentää porsas kypsäksi asti. Kääri kypsät pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lämmitä tällä aikaa muut tarjoiltavat grillissä ja viimeistele esimerkiksi kasvikset.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 6-8