Täydellinen Tomahawk ja grillikasvikset

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

Ainekset

2 x 450g naudan Tomahawk -pihvejä
öljyä paistamiseen

 

GRILLIKASVIKSET
½ kg uusia perunoita
1 bataatti
1 kesäkurpitsa
1 paprika
vihreitä papuja
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä näyttävä liharuoka kannattaa todellakin kokeilla! Tiesitkö, että Tomahawk nimi tulee pihvin ulkonäöstä, sillä pihvi muistuttaa Amerikan alkuperäiskansan käyttämää sotakirvestä? Siinäpä mielenkiintoista nippelitietoa kerrottavaksi grillijuhlien vieraille.

 

1. Nosta Tomahawk temperoitumaan huoneenlämpöön jo noin tuntia ennen kypsentämistä.

 

2.Valmistele sillä aikaa kasvikset. Voit käyttää oikeastaan mitä kasviksia tahansa – huomioi kuitenkin kasvisten koko ja pehmoisuus kypsennysajassa. Jos haluat nopeuttaa juuresten kypsentämistä grillissä, voit esikypsentää perunoita ja bataattikuutioita mikron matalimmalla teholla noin viisi minuuttia. Valele pestyt ja hienonnetut kasvikset öljyllä ja mausta.

 

3. Grillaa kasviksia joko suoraan grillilevyllä tai foliovuoissa. Sekoita noin 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja lisää tarvittaessa öljyä. Jos grillissä on tilaa, voit kypsentää samaan aikaan Tomahawk – pihvejä. Muutoin kääri kypsät kasvikset folioon ja siirrä sivuun.

 

4. Grillaa öljyllä valeltuja pihvejä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Madalla tarvittaessa grillin lämpötilaa, sillä tarkoitus ei ole polttaa pihvejä kuumalla liekillä. Jos pihvit alkavat heti mustumaan tai hikoilemaan valkuaisaineita, on grilli liian kuuma. Tarkkaile lihan kypsyyttä lämpömittarilla, ota pihvit grillistä kun sisälämpö on 55 astetta. Pidä huoli, ettei lihalämpömittari ole luussa kiinni.

 

5. Kääri kypsät pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

 

6. Lämmitä tällä aikaa muut tarjoiltavat grillissä ja viimeistele esimerkiksi kasvikset.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6