Ainekset
6 kananmunaa
MUNAMAJONEESI
2 kananmunaa
2 dl kewpie-majoneesia
KAALI-KURKKUSALAATTI
6 dl valkokaalia ohuina suikaleina
suolaa
2 avomaankurkkua
1 rkl riisiviinietikkaa
LISÄKSI
8 viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2 kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria
VALMISTUSOHJE
1. Laita kaikki kuusi kananmunaa kiehuvaan veteen ja anna niiden kiehua ensin neljä minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin kohdalla neljä kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Keitä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä neljä minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.
2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.
3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipaloi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Lisää etikka ja sekoita.
4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset neljä viipaletta paksulti munamajoneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kananmunat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina munamajoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapippuria munan leikkuupinnalle.
Valmistusaika: 15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Annosmäärä: 4