Tamago sando – japanilainen kananmunaleipä

1199

750 ml

In Me Bianco

Italia > IGP Puglia

-%

1199

750 ml

In Me Bianco

Italia > IGP Puglia

-%

Ainekset

 6 kananmunaa

Munamajoneesi:
2 kananmunaa

2  dl kewpie-majoneesia

Kaali-kurkkusalaatti:
6 dl valkokaalia ohuina suikaleina
suolaa
2  avomaankurkkua
1  rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi:
8 viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2 kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love
  1. Laita kaikki kuusi kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin neljä minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla neljä kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä neljä minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.
  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.
  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.
  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset neljä viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Valmistusaika: 15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Neljä annosta