Kaakaokeksit – crinkle cookiet

1649

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1649

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

 

+ tomusokeria tomuttamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nämä herkkupalat ovat monen mieleen! Keksit alkavat halkeilla, sitä mukaan kun kypsyvät uunissa. Tomusokerikuorrutus saa keksit kypsinä näyttämään ihan pieniltä ruislimpuilta!

 

1. Esilämmitä uuni 175C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla. Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri. Riko joukkoon yksi kananmuna kerrallaan ja jatka vaahdottamista. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita varovaisesti yhtenäiseksi, jotta taikina ei lässähdä.

 

 

2. Varaa laakeaan astiaan tomusokeri valmiiksi. Nostele taikinasta noin ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan ja pyörittele palloiksi. Kieritä pallot tomusokerissa ja siirrä pakasterasiaan. Laita tarvittaessa väliin leivinpaperia ja pinoa pallerot kerroksittain, jotta tomusokeri ei tahmaannu. Pakasta palloja 30 minuuttia.

 

 

3. Pyörittele taikinapallot uudelleen tomusokerissa pakastuksen jälkeen. Pallerot saavat olla kokonaan tomusokerin peitossa, jotta lopputulos on näyttävämpi.

 

 

4. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes taikina on kokonaan kypsää ja pinta lohkeillutta. Anna keksien jäähtyä uunipellillä ennen tarjoilua ja nauti mielellään vielä hiukan pehmeinä.

 

 

Valmistusaika: 80 min
Annosmäärä: noin 40 keksiä