Suklaiset kakkutikkarit

1199

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

KAKKUTAIKINA
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
180 g maustamatonta tuorejuustoa

 

KUORRUTUS
100 g tummaa suklaata (70%)
1 dl kookoshiutaleita
1 dl nonparelleja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi.

 

2. Vatkaa kananmuna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhossa ja lisää vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

3. Notkista tuorejuusto lisäämällä sen joukkoon 2 tl vettä ja vatkaamalla rakenne rikki haarukalla.

 

4. Murenna jäähtynyt taikina kulhoon ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Pyöritä hyvin sekoitetusta massasta käsin pieniä, samankokoisia palloja ja siirrä pallot jääkaappiin kovettumaan.

 

5. Sulata suklaa kattilassa. Kasta cocktail-tikkujen päät suklaassa ja työnnä kakkupalloihin. Anna suklaan kovettua hetki ja käännä tikkarit muutamaksi sekunniksi ylösalaisin testiksi. Kasta kakkutikkareita suklaassa ja pyöräytä sitä mukaan puolet tikkareista kookoshiutaleissa ja puolet nonparelleissa.

 

6. Siirrä kakkutikkarit jääkaappiin jähmettymään vielä 5 minuutiksi ja tarjoile!

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4-6