Suklainen clafoutis

899

799

750 ml

Aroma de Corazón Tinto

Espanja >DOP Valencia

-11%

899

799

750 ml

Aroma de Corazón Tinto

Espanja >DOP Valencia

-11%

Ainekset

Suklaa Clafoutis :
200 g 70% tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
4 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl kirsikkalikööriä

200 g tuoreita kirsikoita
1/2 dl kirsikkalikööriä
1/2 dl sokeria
1/2 appelsiinin kuori
+ tomusokeria koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Clafoutis on ranskalainen kirsikkaherkku!

Esikuumenna uuni 175C asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka valmiiksi leivinpaperilla.

 

Valmista Clafoutis:
Sulata karkeasti paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Sekoita suklaata aina noin 30 sekunnin välein, jotta se ei pääse palamaan.

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon ohuena nauhana suklaa-voiseos. Lisää joukkoon perunajauhot ja kirsikkalikööri. Sekoita tasaiseksi ja kaada valmistelemaasi irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes kakku näyttää tukevalta ja on keskeltä melkein kokonaan hyytynyt. Jäähdytä kunnolla ennen kuin poistat irtopohjavuoan.

 

Lämpimät kirsikat:
Halkaise ja poista kirsikoista siemenet. Mittaa laakealle pannulle esivalmisteltujen kirsikoiden kanssa kirsikkalikööri, sokeri ja appelsiinin raastettu kuori.

Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee kirsikoiden nesteen joukkoon ja kirsikoiden rakenne pehmenee.

Käännä liesi pois päältä ja jätä kirsikat kuumalle pannulle tekeytymään siihen asti, kunnes piirakka on jäähtynyt.
 

Tarjoile jäähtynyt suklainen Clafoutis tomusokerilla viimeisteltynä lämpimien kirsikoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8-10