Suklaamousse

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

150 g tummaa suklaata pieninä paloina
hyppysellinen suolaa
4 isoa munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1,5 dl kuohukermaa
2 tl appelsiininkuorta raastettuna
100 g hapankirsikoita
1 dl tummaa rommia
55 g hasselpähkinöitä paahdettuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen suklaamousse kruunaa aterian!

Sulata suklaapalat vesihauteessa. Nosta liedeltä jäähtymään. Kun suklaa on jäähtynyt, vatkaa sekaan munankeltuaiset, sokeri ja suola.
Vaahdota kerma omassa astiassa.
Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa.

Lisää suklaaseokseen 1 teelusikallinen appelsiinin kuoriraastetta. Kääntele sekaan kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto. Jaa mousse neljään tarjoiluastiaan ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin kiinteytymään.

Liota sillä välin hapankirsikoita rommissa ja pilko hasselpähkinät karkeasti.

Ota mousse jääkaapista vasta juuri ennen tarjoilua! Koristele rommissa liotetuilla kirsikoilla, hasselpähkinärouheella sekä appelsiinin kuoriraasteella.

Valmistusaika: n.30 min (2t jäähdytys)
Neljä annosta.