Suklaa-hapankirsikkakakku

1298

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1298

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

SUKLAAKAKKU:
100 g margariinia
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

MASCARPONEVAAHTO:
1 dl mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

1 dl hapankirsikoita (säilyke)
mustikoita ja sitruunamelissaa koristeluun
tummaa suklaata

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 180C asteeseen.

Valmistele suklaakakku:
Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa sillä aikaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Valmistele mascarponevaahto:
Vaahdota keskenään mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja hunaja.
Kaavi massa pursotinpussiin ja anna vetäytyä noin viisi minuuttia.

Kokoa suklaakakku annoskokoisiin lasipurkkeihin.
Revi purkkeihin vuorotellen suklaakakkua, pursota mascarponevaahtoa ja lusikoi hapankirsikoita. Raasta tarjoiltavien päälle suklaata ja koristele suklaakakkupurkit mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 5-6