Speltti-broileripata

Ainekset

1 sipuli

 

3 valkosipulinkynttä

 

250 g kirsikkatomaatteja

 

1 punainen paprika

 

800 g broilerin siipipaloja

 

100 g chorizomakkaraa

 

4 dl spelttijyviä

 

5 dl kanalientä

 

1 tölkki säilöttyjä tomaatteja

 

1 tl savupaprikamaustetta

 

1 tl currya

 

tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esikuumenna uuni 200C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lohko kirsikkatomaatit ja hienonna punainen paprika. Kuutioi chorizot.

Jos chorizo ja lempeä mausteisuus eivät ole koko perheen makuun, voi myös jättää makkaran pois tai korvata sen vaikkapa broilerimakkaralla.

Pinoa kaikki kasvikset ja makkarakuutiot suoraan uunivuokaan ja peitä broilerin siipipaloilla. Mittaa vuokaan spelttijyvät, kanaliemi, säilyketomaatit tai tomaattimurska ja mausteet.

Peitä uunipata kannella tai foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Poista uunivuoan kansi ja jatka kypsennystä ilman kantta vielä vähintään 30 minuuttia, jotta suurin osa nesteistä haihtuu ja speltti on täysin kypsää.

Tarkista broilerin kypsyys paistomittarilla tai terävällä veitsellä ja nosta vuoka uunista, kun broilerin sisälämpötila on vähintään 75C astetta tai liha on kokonaan valkoista.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä. Kasvisten tulisi nyt olla ihanan pehmeitä, speltin kypsää ja broilerin mehukasta.

Tarjoile sellaisenaan tuoreen basilikan ja vaikkapa sitruunalohkojen kanssa.

Valmistusaika: 80 min
Annosmäärä: 6-8