Souvlaki – Kreikkalaiset lihavartaat

998

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

998

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

n. 1 kg laadukasta lihaa

 

MARINADI
1/2 prk kreikkalaista jogurttia
2 sitruunan mehut ja kuorta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Voit käyttää Souvlaki-vartaisiin esimerkiksi lammasta, nautaa, porsasta tai kanaa. Jos käytät grillaamisessa puisia varrastikkuja, liota niitä vähintään tunti kylmässä vedessä ennen grillaamista, etteivät tikut syty tuleen.

 

1. Leikkaa lihat pitkittäin kahtia ja kuutioi lihat.

 

2. Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyörittele lihat marinadin joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Kääntele lihoja muutaman kerran marinoitumisen aikana.

 

3. Pujota varrastikkuihin lihapalat. Grillaa vartaita kuumassa grillissä 5-10 minuuttia, grillin tehosta riippuen. Muista käännellä vartaita, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

 

Kreikkalaishenkiset lihavartaat toimivat mainiosti esimerkiksi fetasalaatin ja tsatsikin kanssa!

 

Valmistusaika: 30 min (+marinointi)
Annosmäärä: 6-8