Souvlaki – Kreikkalaiset lihavartaat

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

Ainekset

500 g naudan ulkofileetä 500 g karitsan paahtopaistia 1 dl kuivaa valkoviiniä 5 valkosipulinkynttä (viipaloituna) 0,5 dl sitruunamehua 1 tl sitruunankuori raastettuna 0,5 dl tuoretta oreganoa (silputtuna) 1 rkl tuoretta rosmariinia 3 kpl laakerinlehteä (murskattuna) 1 rkl juoksevaa hunajaa 1,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi.
Sekoita marinadin aineet kulhossa.
Kääntele lihapalat marinadin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran tai peitettynä jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kääntele lihoja pari kertaa maustumisen aikana.
Pujota souvlaki-ainekset vartaisiin.
Grillaa vartaita kuumassa grillissä ahkerasti käännellen 5-15 minuuttia, grillin tehosta riippuen.
Tarkista ennen tarjoamista, että lihat ovat läpikypsiä.
Sivele marinadilla kypsymisen alkuvaiheessa.
Tarjoa Tzatzikin kanssa!