Souvlaki – Kreikkalaiset lihavartaat

998

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

998

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

n. 1 kg laadukasta lihaa

 

Marinadi
1/2 prk kreikkalaista jogurttia
1 dl laimeaa sitruunanmehua
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Jos käytät grillaamisessa puisia varrastikkuja, liota niitä vähintään tunti kylmässä vedessä ennen grillaamista, etteivät tikut syttyisi tuleen.

 

Voit käyttää Souvlaki-vartaisiin esimerkiksi lammasta, nautaa, porsasta tai kanaa.

 

1. Leikkaa lihat pitkittäin kahtia ja kuutioi lihat.

 

2. Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyörittele lihat marinadin joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Kääntele lihoja muutaman kerran marinoitumisen aikana.

 

3. Pujota varrastikkuihin lihapalat. Pyyhi talouspaperilla lihoista enin marinadi pois.

 

4. Grillaa vartaita kuumassa grillissä ahkerasti käännellen 5-10 minuuttia, grillin tehosta riippuen.

 

Kreikkalaishenkiset lihavartaat toimivat mainiosti esimerkiksi fetasalaatin kanssa.

Tarjoa Tsatsikin kanssa!

 

Valmistusaika: 30 min (+marinointi)
Annosmäärä: 4-6