Souvlaki – Kreikkalaiset lihavartaat

1049

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1049

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

600 g laadukasta lihaa

 

MARINADI

300 g kreikkalaista jogurttia

2 sitruunan mehut ja kuorta

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1,5 dl persiljaa hienonnettuna

1 tl paprikajauhetta

ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Voit käyttää Souvlaki-vartaisiin esimerkiksi lammasta, nautaa, porsasta tai kanaa. Jos käytät grillaamisessa puisia varrastikkuja, liota niitä kylmässä vedessä ennen grillaamista, etteivät ne syty tuleen.

 

1. Kuutioi liha. Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyörittele lihat marinadin joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

 

3. Pujota varrastikkuihin lihapalat. Grillaa vartaita kuumassa grillissä 5-10 minuuttia, grillin tehosta riippuen. Muista käännellä vartaita, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit kypsentää vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksen alla 220 asteessa noin 15 minuuttia

 

Kreikkalaishenkiset lihavartaat toimivat mainiosti esimerkiksi fetasalaatin ja tsatsikin kanssa!

 

Valmistusaika: 30 min (+marinointi)
Annosmäärä: 4

Spread the love