Sokerisuolattua lohta, piparjuurikreemiä ja japaninretikkaa

Ainekset

SOKERISUOLATTU LOHI:

600 g lohta

100 g sokeria

100 g suolaa

 

PIPARJUURIKREEMI:

0,5 dl piparjuuritahnaa

1 purkki Ranskankermaa

suolaa

 

JAPANINRETIKKASALAATTI:

1 kpl japaninretikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 kpl sitruuna

2 rkl viinietikkaa

suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista sokerisuolattu lohi:
Siivuta lohifilee ohuiksi graavilohen kokoisiksi annospaloiksi ja aseta kulhoon.
Sekoita sokeri ja suola keskenään ja kaada lohipalojen päälle.
Marinoi noin 30 minuuttia, huuhtele ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi:
Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita mukaan piparjuuritahna sekä suola.
Tarkista maku ja lisää makusi mukaan sokeria tai suolaa.

Valmista japaninretikkasalaatti:
Kuori japaninretikka ja raasta.
Sekoita raasteen joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu ja viinietikka.
Suolaa ja tarkista maku.
Tarjoa lohipalat kauniisti riveittäin piparjuurikreemin ja japaninretikkasalaatin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6