Sitruunalohi ja parsaa

736

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

736

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

Ainekset

SITRUUNAKASTIKE:
4 rkl majoneesia
4 rkl creme fraichea
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä ja suolaa

PAAHDETTU LOHI:
500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä annospaloina
1-2 dl karkeaa merisuolaa pannulle

KEITETTY PARSA:
1 nippu parsaa
suolaa keitinveteen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nopeaa & herkullista & kevyttä!

Valmistele ensin sitruunakastike:
Sekoita ainekset kevyesti keskenään haarukalla tai lusikalla ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Paahda lohi:
Ripottele pannulle suolaa ja kuumenna.
Asettele annospalat suolakiteiden päälle pannulle.
Paahda fileet molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja nosta syrjään.
Raaputa ylimääräiset suolakiteet pois.

Kypsennä parsat:
Kuori parsat nupun alapuolelta.
Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla.
Keitä parsoja vedessä n. 4 minuuttia (riippuen kuinka paksuja parsat ovat).
Kokeile kypsyyttä tikulla ja siivilöi kypsät parsat tarjoilulautaselle.
Parsat saavat jäädä napakoiksi.

Kokoa annos tarjoiluvadille jaettavaksi.
Nostele lohi parsan päälle ja koristele nokareilla kastiketta.
Asettele päälle vielä halutessasi sitruunalohkoja tai tilliä.

Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta