Ainekset
1 pkt voitaikinaa
1 prk säilykesieniä tai tuoreita
1 pkt pekonia
1 sipuli
1/2 prk smetanaa
1/2 prk tuorejuustoa
1 kananmuna voiteluun
tuore timjami koristeluun
VALMISTUSOHJE
Syksyn hittiresepti! Sieni-pekonipiirakat maistuvat pikkusuolaisena vaikkapa illanistujaisissa tai juhlissa! Ja mikä parasta, tämä herkku valmistuu yllättävän näppärästi valmiista voitaikinasta!
1. Ota voitaikina sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sillä välin paista pekoni ja pilko pieniksi paloiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, smetana, sipuli, haluamasi sienet (säilykesienet toimii myös hyvin) ja pekoni. Sekoita hyvin ja mausta pippurilla ja yrttisekoituksella. Esimerkiksi timjami sopii hyvin sienille.
2. Puolita sulaneet voitaikinalevyt. Voitele taikinat munalla. Lisää täytteet voitaikinan päälle.
3. Paista piirakoita uunissa noin 15 minuuttia. Koristele valmiit piirakat tuoreella timjamilla.
Annosmäärä: 10
Valmistusaika: 30 min