Savustettu nieriäkeitto

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

Ainekset

600 g perunaa
2 porkkanaa
1 juuripersilja
1 sipuli
1 rkl suola
1 tl kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
2 dl kuohukermaa
500 g savustettua nieriää
100 g lohta tai muuta rasvaista kalaa
tuoretta tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori perunat, porkkanat ja juuripersilja. Kuutioi juurekset samankokoisiksi paloiksi ja hienonna sipuli. Kiehauta kattilassa noin 7 dl vettä ja mausta suolalla, kokonaisilla pippureilla ja laakerinlehdillä. Lisää valmistelemasi vihannekset ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes ovat miltei kypsiä.

2. Lisää keittoon kerma ja anna hautua viitisen minuuttia. Paloittele savustettu nieriä ja lohi suurehkoiksi palasiksi ja viimeistele keitto kaloilla. Keitä sekoittamatta vielä 5 minuuttia tai kunnes lohi on vaihtanut väriään läpinäkymättömän pinkiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

3. Poista keitosta laakerinlehdet ja koristele tuoreella tillillä. Tarjoile vaikkapa siirappisen saaristolaisleivän tai limpun kanssa.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4