Savuporopiiras

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

Ainekset

1 valmis piirakkataikina

 

TÄYTE:
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 tl öljyä
1 rosmariinin oksa
4 pientä herkkusientä
300 g kylmäsavupororouhe, pakaste
2 dl lihalientä
3 tl maissitärkkelystä + 0,5 dl vettä
suolaa ja pippuria
2 tl worcestershirekastiketta
kananmuna voiteluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 190C asteeseen. Ota pororouhe huoneenlämpöön sulamaan. Ota piirakkataikina sulamaan mielellään edellisenä iltana, mutta viimeistään noin tuntia ennen käyttöä ja jaa se kahteen osaan.

 

2. Taputtele ja kauli puolikkaat yhdeksi isoksi ja yhdeksi pieneksi ympyräksi niin, että isompi ympyrä peittää piirakkavuokasi pohjan ja reunat. Vuoraa piirakkavuoka isommalla taikinakiekolla ja rypytä taikina vuokaan sopivaksi. Töki haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 10 minuuttia.

 

3. Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat karkeaksi silpuksi. Pilko sienet kahtia tai pienemmiksi riippuen sienien koosta.

 

4. Kuumenna pannulla öljy, ja lisää rosmariininoksa, kasvikset ja sienet. Kuullota kunnes sipuli on pehmeää, ja lisää kohmeinen pororouhe. Jatka paistamista keskilämmöllä kunnes poro on sulanut, ja lisää lihaliemi.

 

5. Suurusta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä kaataen seos norona massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja worcestershirekastike ja tarkista maku. Anna hautua kunnes kastike on suurustunut. Lopuksi poista rosmariinin oksa.

 

6. Kaada esipaistetun pohjan päälle porotäyte. Peitä vuoka pienemmällä taikinakiekolla ja niputa se kiinni pohjaan. Pistele kansi haarukalla täyteen reikiä ja voitele kananmunalla. Paista uunissa kunnes taikina on kypsää eli noin 30 minuuttia.

 

Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä tuoreen salaatin ja puolukkahillon kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 8