Ainekset
150 g poron kylmäsavupaistia
1,2 l vettä
200 g kylmäsavuporo-sulatejuustoa
2 rkl vehnäjauhoa
2 dl ruokakermaa
pippuria
tuoreita yrttejä koristeluun
VALMISTUSOHJE
1. Keitä litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto kuutioina. Sekoittele ja anna sulatejuuston sulaa hiljalleen.
2. Sekoita kahteen desiin vettä kaksi ruokalusikallista jauhoja. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon. Sekoita ja anna jauhon suurustaa keittoa. Jos haluat paksumpaa keittoa, voit lisätä jauhoa enemmän.
3. Suikaloi kylmäsavuporo ohuiksi siivuiksi ja lisää keittoon. Säästä hieman annoksen koristeluun. Lisää ruokakerma ja mausta pippurilla. Anna kiehua hetken ja tarkista maku.
Koristele keitto tuoreilla yrteillä (esim. timjami, rosmariini, ruohosipuli) ja kylmäsavuporosuikaleilla.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4-6
Noin 2,60€ per annos