Savuporokeitto

1097

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1097

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

150 g poron kylmäsavupaistia

1,2 l vettä

200 g kylmäsavuporo-sulatejuustoa

2 rkl vehnäjauhoa

2 dl ruokakermaa

pippuria

tuoreita yrttejä koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto kuutioina. Sekoittele ja anna sulatejuuston sulaa hiljalleen.

 

2. Sekoita kahteen desiin vettä kaksi ruokalusikallista jauhoja. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon. Sekoita ja anna jauhon suurustaa keittoa. Jos haluat paksumpaa keittoa, voit lisätä jauhoa enemmän.

 

3. Suikaloi kylmäsavuporo ohuiksi siivuiksi ja lisää keittoon. Säästä hieman annoksen koristeluun. Lisää ruokakerma ja mausta pippurilla. Anna kiehua hetken ja tarkista maku.

 

Koristele keitto tuoreilla yrteillä (esim. timjami, rosmariini, ruohosipuli) ja kylmäsavuporosuikaleilla.

 

Valmistusaika: 20 min

Annosmäärä: 4-6