Samettinen kantarellikeitto

1199

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1199

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

400 g kantarelleja
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
1 peruna
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl kaurakermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kantarellien satokausi on yllättävän pitkä, kesästä pitkälle syksyyn asti! Sienistä syntyy samettisen pehmeä kantarellikeitto, joka kannattaa yhdistää raikkaan valkoviinin kanssa! Halutessasi voit käyttää kantarellien kaverina joitain muita sieniä, kuten herkkusieniä.

 

1. Kuori kasvikset, ja hienonna sipulit sekä kuutioi peruna ja porkkana.

 

2. Puhdista kantarellit veitsellä. Kuullota sieniä kasvisten kanssa isossa kattilassa pienessä määrässä voita, kunnes kantarelleista lähtevä neste on haihtunut lähes kokonaan.

 

3. Säikäytä kattila valkoviinillä ja anna alkoholille muutama minuutti aikaa haihtua.

 

4. Sekoittele hetki ja lisää liemi. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia eli kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää kaurakerma ja mausteet. Kaurakerma antaa keitolle silkkistä pehmeyttä ja kevyttä pähkinäisyyttä, joten käytä sitä normaalin kerman tilalla jos mahdollista. Kiehauta ja nosta kattila pois liedeltä.

 

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Jos keitto tuntuu liian tiiviiltä, voit lisätä desi kerrallaan vettä tai lientä.

 

Tarjoile sienikeitto paistettujen kantarellien ja hienonnetun persiljan kanssa.

 

Valmistumisaika: 25 min
Annosmäärä: 4

Noin 3€ per annos