Salsiccia makkaralasagne

1599

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

1599

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

Ainekset

1 paketti pinaattilasagnelevyjä

500 g basilikalla maustettu tomaattikastike

2 x 240 g salsiccia-raakamakkaraa

100 g juustoraastetta

tuoretta persiljaa

voita voiteluun

 

VALKOKASTIKE

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
200 g juustoraastetta

ripaus suolaa ja pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Raakamakkaraa ei tarvitse kypsentää ennen lasagnen kokoamista, joten voit hypätä suoraan vuoan kokoamiseen! Voit tarvittaessa käyttää muutakin makkaraa, jos Salsiccia-makkaraa ei ole saatavilla.

 

Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja voitele suurehko uunivuoka valmiiksi.

 

1. Valmista valkokastike. Lämmitä kattilassa voi ja lisää jauhoja. Kypsennä hetki ja lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen vispilällä. Kuumenna kastike ja kun se alkaa kiehua, lisää juustoraaste. Anna juuston sulaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

2. Lado ensin vuoan pohjalle ohut kerros valkokastiketta ja tomaattikastiketta. Vuoraa ensimmäinen kerros lasagnelevyjä vasta kastikkeiden päälle, jotta pasta kypsyy tasaisemmin uunissa.

 

3. Avaa raakamakkaroiden päät terävällä veitsellä ja purista ensimmäisen paketin makkarat noin sormenpään kokoisina palloina suoraan vuokaan, niin kuin puristaisit makkaroita siskonmakkarakeittoon.

 

4. Toista sama uudelleen, käyttäen loput lasagnen ainekset toiseen kerrokseen. Säästä kuitenkin hieman tomaattikastiketta pinnalle.

 

5. Peittele vuoka kolmannella kerroksella lasagnelevyjä, noin desilitralla tomaattikastiketta ja viimeistele parmesaaniraasteella. Vuoan koosta riippuen kerroksia voi tulla enemmänkin, joten käytä lasagnen kokoamisessa pientä pelisilmää.

 

6. Kypsennä makkaralasagnea uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kokonaan kypsiä ja juusto kauniin kultaista.

 

Viimeistele vuoka tuoreella persiljalla, ja tarjoile helppo salsiccia-makkaralasagne hyvän viinin kanssa.

 

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 8 annosta