Rusinaiset silakkapalat

1068

1028

1 L

Fair & Square White kartonkitölkki

Argentiina > Famatina Valley

-4%

1068

1028

1 L

Fair & Square White kartonkitölkki

Argentiina > Famatina Valley

-4%

Ainekset

1 esipaistettu patonki

TÄYTE:
1 rkl öljyä
1 kpl fenkolia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 dl rusinoita
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa

SILAKAT:
200 g silakkafileitä
3 dl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lämmitä esipaistettu patonki uunissa pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Leikkaa annospaloiksi.

 

Valmista täyte:

1. Poista fenkolista uloimmat lehdet ja kova kanta. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

 

2. Kuori ja hienonna valkosipuli.

 

3. Kuumenna öljy pannulla ja pehmittele fenkolinsiivuja yhdessä valkosipulin kanssa. Lisää rusinat, omenaviinietikka ja suola ja hauduta noin 5 minuuttia.

 

 

Valmistele silakat:

1. Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista öljy-voi seoksessa paistinpannulla molemmin puolin kypsäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos paistopinta ei ole tarpeeksi rapea, nosta pannun lämpötilaa.

 

2. Nostele silakat tarjoiluvadille patonkipalojen päälle ja laita rusina-fenkoliseosta noin lusikallinen jokaisen silakan päälle.

 

Viimeistele lehtipersiljalla tai oliiveilla halutessasi.

 

Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta.