Ropa Vieja – kuubalainen nyhtöliha

3698

3 L

Quinta das Setencostas hanapakkaus

Portugali >DOC Alenquer

-%

3698

3 L

Quinta das Setencostas hanapakkaus

Portugali >DOC Alenquer

-%

Ainekset

1,5 kg naudanrintaa tai etuselkää

 

2 rkl öljyä

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 vihreä sekä punainen paprika

2 dl kuivaa valkoviiniä

400 g tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyreetä

2 tl juustokuminaa

2 laakerinlehteä

1 lihaliemikuutio

1 rkl oreganoa

suolaa ja pippuria

vettä

tuoretta persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ropa Vieja, suomeksi vanhat vaatteet, on Kuuban epävirallinen kansallisruoka!

 

1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit, suikaloi paprikat.

 

2. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja ruskista se kannellisessa, uuninkestävässä padassa. Lisää pataan kaikki muut ainekset, kaada lopuksi vettä niin, että ainekset peittyvät.

 

3. Peitä pata kannella ja hauduttele 125 asteisessa uunissa vähintään 5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti.

 

4. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Hienonna päälle tuoretta persiljaa, ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 

Valmistusaika: 5 h
Annosmäärä: 8-10