Retkeilijän ahven

1298

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AOC Entre Deux Mers

-%

1298

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AOC Entre Deux Mers

-%

Ainekset

2 kokonaista ahventa

suolaa ja sitruunapippuria

1 sitruuna

½ rkl sinappia

1 dl rypsiöljyä

hunajaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esivalmistele kalat: Jos käytät pyöreää ahventa, niin trimmaa evät saksilla, suomusta kalat ja poista sisälmykset ja kidukset. Pese kalat huolellisesti kylmällä vedellä ja viillä kalojen kylkiin muutama viilto. Hiero niiden pinnalle runsaasti suolaa ja sitruunapippuria.

2. Pese ja viipaloi sitruunat kuorineen ohuiksi renkaiksi. Sekoita keskenään sinappi, rypsiöljy ja hunaja. Valele kalojen vatsat syntyneellä siirapilla ja lado sitruunaviipaleet kalojen sisälle. Jos kalat eivät meinaa pysyä kiinni, voit niputtaa vatsapuolen hammastikuilla kiinni.

3. Grillaa kaloja nuotiolla tai grillissä noin 7 minuuttia per puoli ja anna tämän jälkeen tekeytyä foliohatun alla noin 10 minuuttia. Kokonaisessa kalassa on aina ruotoja, mutta ne on helppo poistaa ennen tarjoilua vetämällä kypsä liha haarukalla tai veitsellä irti rangasta. Tarjoile kala sitruunalohkojen, vihannesten tai uusien perunoiden kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 3-4
Erikoistyövälineet: foliovuoka, nuotio tai grilli